THE BASIC PRINCIPLES OF ONLINE YAşAM KOçLARı

The Basic Principles Of online yaşam koçları

The Basic Principles Of online yaşam koçları

Blog Article

Ruh koçu, kişinin içsel potansiyelini keşfetmesine ve ruhsal anlamda büyümesine propertyımcı olur.

Yaşam koçu; kişinin hedef belirlemesine, bu hedeflere ulaşabileceği yolları bulmasına, uygulanabilir planlar geliştirmesine yardımcı olan kişidir.

Takım kaptanlığı yapan spor koçları da gerekli eğitimleri aldıktan sonra yaşam koçluğu yapabilirler fakat her yaşam koçunun spor dalında uzmanlığı olması gerekmez.

Koçluk türleri arasında yaşam koçluğu, iş koçluğu, sağlık koçluğu, kariyer koçluğu, liderlik koçluğu gibi birçAlright uzmanlaşma alanı bulunmaktadır.

Bir yaşam koçu, sahip olduğunuz potansiyeli en üst düzeye çıkarmanıza ve isteklerinize ulaşgentlemanıza propertyımcı olmak amacıyla profesyonel olarak hizmet veren kişidir.

Kişinin var olan potansiyelinin online yaşam koçları farkına varması ya da en üst seviyeye çıkarabilmesi için ona rehberlik eden ve profesyonel olarak eğitim almış kişilere yaşam koçu denir.

Yönetici Koçluğu: Yönetici koçluğu, genellikle yöneticilerin idare yeteneklerini geliştirmek amacını taşıyan bir koçluk türüdür. Bu koçluk, danışanın idarecilik yönünü ortaya çıkarmak ve liderlik yeteneklerini farkına varmasını sağlamak amacını taşır.

Bireylerle birlikte kişisel ve mesleki hedefler belirler, bu hedeflere ulaşmak için stratejiler geliştirir ve motivasyonlarını artworkırmaya yönelik destek sunar.

Koçluğun gücü, koçluk alan kişilerin cevaplarını kendilerinin bulmasına imkan tanımakta yatar. Koçun tek yapması gereken, kişilerin, yaşamlarının her alanında dengeye ulaşmalarına yardım etmeye yoğunlaşırken, var olan engelleri tanımlamalarına ve ortadan kaldırmalarına lawnımcı olmaktır.

Yaşam koçları danışanlarıyla bire bir çalışarak hedeflerini belirlemelerine ve bu hedeflere ulaşmak için eylem planları geliştirmelerine lawnımcı olur.

Türkiye’de, meslekler ve iş alanlarına ilişkin resmi bir sınıflandırma sistemi olan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından belirlenen NACE (Türkiye İstatistik Kurumu Faaliyet Sınıflaması) kodları kullanılmaktadır.

Eğitim süresi bittikten sonra öğrendiğiniz bilgiler ve örnek olaylar doğrultusunda Enstitü tarafından belirlenen tarihte bir sınava tabi tutulursunuz.

Koç, danışanın potansiyelini ortaya çıkarmalarına gardenımcı olur ve kendi çözümlerini bulmalarına destek sağlar.

Yaşam koçluğu eğitimi sadece kişilerin hayat tarzlarını şekillendirmede ya da özel hayat, aile yaşamı gibi yaşam alanları üzerine değil, kariyer ve iş hayatında da danışanlara oldukça destek sağlamaktadır. Öncelikli olarak zaman yönetimi kavramı bir koç için olmazsa olmaz konularından biridir.

Report this page